בחרנו שני צילומים להעלות באותו אשכול מכיוון שחלקנו את אותה התמונה כך שיש לנו תמונות דומות (אבל לא כל כך זהות)
בתמונה הראשונה לאיליה היה מזל והסוללות שלו החזיקו יותר משלי כך שהקשתות שלו יצאו הרבה יותר יפות ולכן בחרנו להעלות את תמונתו,
בתמונה השניה לי היה יותר מזל בגלל שהקשתות שנוצרו ע"י הכוכבים מסגרו מצוין את התמונה, זה פשוט עניין של מזל,
כי לא היה לנו אפשרות לדעת כיצד תצאנה הקשתות.
התמונות נסרקו משקופיות, הראשונה פוגי 100 פרוביה והשניה פוגי 100 וולויה.
בתמונה הראשונה מדובר בחשיפה של יותר מ 6 שעות, בתמונה השניה מדובר בחשיפה של יותר מ 7 שעות, דיגיטלית קצת בעייתית בחשיפות ארוכות כאלה,
תופעות הלוואי של החיישנים נותנים את אותותיהם כבר בחצי שעה הראשונה, זו הסיבה לבחירה בצילום עם שקופית.
לצורך התמונות השתמשנו בעדשה רחבה 17-40 של קנון כמובן על 17 ממ ובצמצם F5.6 רצינו לסגור תחנת צמצם אחת כדי להרוויח חדות,
אבל לא לסגור יותר מידי כדי לא לאבד כוכבים.
חשוב מאוד שמקום הצילום יהיה חשוך מאוד ללא תאורה ממקום קרוב, כל תאורה קטנה עלולה להשפיע על התמונה לרעה,
כמו כן, חשוב שהלילה יהיה נטול ירח, כדי שהחשיפה לא תושפע מאור הירח שיקצר משמעותית את החשיפה וגם יבטל חלק ניכר מהכוכבים.
התאורה שבתמונה הראשונה (של איליה) התקבלה מקבוצת רכבים שהחנו לידינו, תוך כדי החניה הם הארו לנו את המקום בצורה מצוינת,
למרות חששינו שהתאורה תהיה לא מספקת, או לחלופין יותר מידי, התוצאה היתה מצוינת וזה ניכר בתמונה של איליה
כדי לקבל את התוצאה שבתמונה שלי (שיש גם לאיליה) , הגענו לנקודה לפני השקיעה וצילמנו פריים אחד באנדר של כשני סטופים,
מדובר בחשיפה כפולה על אותה שקופית, היינו צריכים לחכות מספר שעות לאחר החשיפה הראשונית כשהמצלמה מונחת באותה פוזיציה כמובן עד שיהיה חשוך לחלוטין,
שהיה חשוך לחלוטין התחלנו את החשיפה.
כמו שאתם רואים רואים בפריים הראשון הכוכבים "חותכים" את השמים בצורה ברורה ויפה בגלל השמים הנקיים לעומת התנועה ה"דלילה" שיש בתמונה שלי,
אשר נגרמה משמים פחות נקיים מאשר בתמונה הראשונה.
סדר העלאת התמונות הינו פשוט סדר הכרונולוגי של הצילום,
שתי התמונות הינן פול פריים, סריקה מתוך השקופית.
אחרי שעייפתי אתכם עם הסיפור, אז יאללה לתמונות
1. התמונה של איליה - צולם בנחל ברק.

2. התמונה שלי - צולם בנחל נקרות, הח'ירבה הינה מיצד נקרות.

Color Space:Uncalibrated
נערך עלידי elro: 01-04-2008 - 11:21 AM

התחבר
בצע הרשמה
עזרה

ציטוט מרובה